понеділок, 13 січня 2014 р.

Про Black Mesa


Скажу чесно всі частини Half-life мені дуже подобаються. Ця серія забавок в свій час зробили, не побоюсь цього слова, революцію у світі відеоігор. Я не буду описувати весь сюжет Half-life чи якісь графічні особливості цієї гри про це і так багато написано (кому цікаво прочитайте статтю в Вікіпедії). Вже всім відомо, що на роки виходу першої і другої частини (а це 1998 і 2004 роки) - це було дійсно щось нове і захоплююче, якого ще ніхто не бачив.
  Black Mesa - це, на мою скромну думку, класна спроба струсити пилюку із бабці Half-life і знову повернути нас в цю неперевершену атмосферу. Особисто я вже забембався чекати виходу Half-life 3 чи епізоду 3 тому радий появі цього ремейку. Дійсно розробники постаралися на славу і змогли класно передати всю атмосферність першої  Half-life навіть дещо вони добавили нового, що без всіляких сумнівів дуже радує. Графічно вона доволі симпатично відроджена (не дивлячить на деякі баги і на те, що все таки на 2012 рік це виглядає трішки застаріло). В порівнянні з оригіналом розробники переробили рівні, текстурки, і зробили її реалістичнішою.
 Вороги в цій забавці майже так само, як і в оригіналі дають гарну відсіч, хоча мені здається, що в Half-life 1998 року все таки з ними було важче справитися (ну ще є такий варіант, що я просто нуб :)). Під час проходження так як і в оригіналі завжди заважали ці маленькі потворки хедкраби, завжди вистрибували зненацька і деколи навіть змушували навалити велику купу цегли у штани :) Радів, як маленька дитина, коли знов і знов перед мною з'являвся старий знайомий G-Man. До речі ще досі цікаво, що це за засранець і що йому дійсно треба. Шкода, що нема паралельного виміру Зен, хоча є такі люди яким цей світ і в оригіналі не подобався.
 Загалом - це всім відома Half-life в дещо новішій обкладинці.

 P.S.
 Якщо Вас зацікавило як виглядає ця забавка можете подивитися відео нижче.

P.S. P.S.
Одразу попереджаю все, що ви прочитаєте нижче було написано під бурхливою хвилею емоцій, тому не очікуйте якогось детального аналізу чи розбору сюжету чи багів...
Відродження легенди!
З виходом повної версії Black Mesa (6 березня 2020) в Steam додам, що загалом - це саме той ремейк Half-life якого заслуговують всі фани цієї гри. 15 років очікування, без перебільшення, були цього варті. Всі емоції які я особисто пережив під час свого першого проходження Half-life 1998 року зараз повернулися із ще більшою силою (таке враження ніби зустрів старого друга дитинства, якого давно не бачив). Всі локації, музика і вся атмосфера передані саме так як це було і в оригіналі. А те як перероблений світ Xen - це реально щось неймовірне, бо в старій версії, чесно кажучи, мене все в ньому дратувало, хоча все ще є кілька моментів які бісять і присутня деяка затянутість, але то таке.
Все, що залишається додати - це величезне ДЯКУЮ розробникам за чудову можливість знову поблукати світом Half-life і знову відчути на що здатна неймовірна сила теоретичної фізики... з дробовиком ;)




Немає коментарів:

Дописати коментар